Veselīgā Rooibos tēja

Publicēts: Tējas Izveidots: 2015-08-29
Veselīgā Rooibos tēja

 
Rooibos - ir 100% dabīga tēja, kas radusies no gadsimtiem sena Dienvidāfrikas ārstnieciska auga Aspalathus Linearis jeb «Sarkanais krūms», kas aug tikai vienā nelielā kalnainā apvidū Āfrikas dienvidos, kur tas pielāgojies sausajām, karstajām vasarām un ārkārtīgi cietajai augsnei - Cederberg kalnu reģionā. Rooibos krūmi tiek audzēti no sēklām un pirmo ražu iegūst jau pēc 18 mēnešiem. Vislabāk zināms pēc tā adatveida lapām, no kurām tiek gatavota Rooibos tēja. Lapas netiek plūktas, bet novāktas kopā ar zariem, kuri tiek sasmalcināti, tādā veidā izraisot fermentācijas procesu. Fermentācijas laikā tēja iegūst tās raksturīgo sarkano krāsu. Fermentāciju aptur, iegūto produkciju izkaltējot saulē. Tēja nesatur kofeīnu un kalorijas, tajā ir neliels daudzums tanīnu, tādēļ nekas nekavē mūsu organismu uzņemt visas Rooibos tējā esošās vērtīgās vielas – antioksidantus, dzelzi, kāliju un varu, kalciju, mangānu un fluoru. Šo tēju var dzert gan rīta agrumā, gan vēlu vakarā, gan grūtnieces, gan māmiņas, kas baro ar krūti un bērni. Rooibos tēja ir veselīga un garšīga alternatīva saldinātajiem dzērieniem, kā arī lieliski remdē slāpes.
Šī tēja ir bagāta ar dažādām mūsu organismam nepieciešamām vielām - antioksidantiem, C vitamīnu, dzelzi, kāliju, varu, kalciju, mangānu, flouru. Tēja iedarbojas nomierinoši uz centrālo nervu sistēmu, palīdz pie kuņģa un gremošanas traucējumiem.
- stiprina nervu sistēmu
- palīdz izturēt pārslodzes
- atvaira galvassāpes
- novērš bezmiegu
- novērš sliktu dūšu
- veicina gremošanas procesus
- mazina novecošanos
- remdē apetīti


Rooibos ir augsti novērtēta Eiropā un tās unikālo īpašību dēļ bieži tiek dēvēta par «brīnumu dzērienu».
Gatavo: uz 250 ml ņem 1 tējk. tējas, aplej ar svaigi vārītu 95°C ūdeni, ļauj tai ievilkties 5-8 min.
Uzlējums spilgti oranžsarkans, tējai ir maiga, saldena garša, to var dzert gan aukstu, gan karstu, ar pienu, ar citronu, vai saldināt ar cukuru, medu u.c. 

Tags: rooibos teja