Masala Chai

MASALA CHAI - MELNĀS TĒJAS un garšvielu mix. Radusies Indijā, dzer ar pienu vai saldo krējumu, pievieno medu vai citu saldinātāju. Sildoša un uzmundrinoša, ieteicama saaukstēšanās un gripas laikā.

Sastāvd.: Indijas melnā tēja (44%), kanēļa gab., anīss, ingvera gab., melnie pipari, krustnagliņas, cigoriņu sakne, kardamona sēklas, veseli kardamoni. 
Bez aromātvielām.

CHAI LATTE pagatavošanas recepte:
Sastāvdaļas:
- 1-2 tējk Masala Chai tējas
- 1/3 krūzes ūdens
- 2/3 krūzes piena

- saldinātājs pēc vēlmēm - medus, brūnais cukurs, kļavu vai agaves sīrups 
- malts kanēlis, muskatrieksts vai kardamons

Pagatavošana:
Tēju ber katliņā, aplej ar 1/3 karstu ūdeni, mazliet pavāra. Kad tēja atvērusies, pievieno brūno cukuru vai kļavu sīrupu (vai medu pašās beigās) un maisot izšķīdina. Pielej 2/3 piena un uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai. Izkāš caur sietiņu. Dekorē ar piena putām un kanēli vai muskatriekstu pēc vēlmēm.


Uzglabāt sausā vietā, slēgtā traukā. Ražots: Vācijā.

Rakstīt atsauksmi

Piezīme: HTML netiek pieņemts, lūdzu, izmantojiet neformatētu tekstu.
Slikts           Labs