Darjeeling melnā tēja

Publicēts: Tējas Izveidots: 2017-11-13
Darjeeling melnā tēja
Darjeeling - tā sauc novadu Indijā, Bengālijas ziemeļos, Himalaju pakājē. Pirms kādiem 150 gadiem kara ārsts Dr. Kembels iestādīja no Ķīnas atvestās tējas krūma sēklas dārzā, kas atradās ap 2000 m virs jūras līmeņa. Tā aizsākās Dardžīlingas tējas vēsture. Par īstu Darjeeling uzskatāma tikai šajā Indijas provincē kalnu dārzos audzētā tēja. Tādēļ to dēvē arī par tēju - šampanieti.
Jo augstāk kalnos tēja augusi, jo maigāks un izsmalcinātāks tās aromāts. Arī lapiņu īpašā apstrāde, saīsinātais fermentācijas process ļauj saglabāt tējai aromātisku, līdzīgi zaļajai tējai raksturīgo izskatu un garšas specifiku.
Darjeeling visā pasaulē pazīstama kā īpaši kvalitatīvs dzēriens, kas valdzina ar savu unikālo, neatkārtojamo, specifisko muskatvīnogu aromātu un izcilo kvalitāti, par kuru pasaulē tiek maksātas augstākās cenas. 
Īpaši augsti tiek vērtētas pavasara un vasaras ražas.
Gadā tiek novāktas četras ražas:
Pavasara - First Flush
Vasaras - Second Flush
Musonu - Monsoon
Rudens - Autumn
Tēju novāc tikai ar rokām. Lai pagatavotu labu tēju, uzvāriet tīru, mīkstu ūdeni. Uz porciju ņem 1 tējk. tējas, ļauj ievilkties 2 minūtes un iegūsiet uzmundrinošu dzērienu, ja ļausiet tējai ievilkties 5 minūtes, tad tās iedarbība būs nomierinoša.
Nogaršojiet, un kļūstiet par Darjeeling cienītāju..