Baltā tēja - to varētu dēvēt par tējas aristokrāti. Tas ir īpaši rets tējas veids, kuru lielākoties apstrādā Fudzjanas provincē, kur daļu baltās tējas produkcijas ievāc no savvaļā augošiem tējas kokiem. Lai izvairītos no fermentācijas, pumpurus pirms kaltēšanas tvaicē, tad ietin speciālā papīrā un vairākas dienas kaltē saulē.
Tējas vākšanas un sagatvošanas procedūra ir īsts meistarklases roku darbs. Baltā tēja ir bagāta ar vērtīgām uzturvielām, augstais polipfenolu saturs, minerāļu, vitamīnu, mikroelementu kopums ir bāze tam, ka jau kopš seniem laikiem baltā tēja tiek izmantota Ķīnas tradicionālajā medicīnā.
China Pai Mu Tan - Ķīnas baltā tēja no Fudzjanas provinces, kas tulkojumā nozīmē „Baltā Peonija”.
To iegūst no Narcissus vai chaicha šķirnes tējas krūmiem, ar rokām plūcot tikai jauno atvašu pašas galotnītes - divas gaišzaļās lapiņas un pumpuru. Iegūtās lapiņas netiek sutinātas un žāvētas augstās temperatūrās, kā parastā zaļā tēja, bet gan vītinātas saulē vai izkaltētas temperatūrā, kas nepārsniedz 40’C.
Pai Mu Tan reti kad tiek atlasīta vai šķirota, tādējādi dodot priekšroku dabīgam, tikko novāktas tējas izskatam.
Pagatavo: uz 250ml ņem 1 tējk. Tējas, aplej ar svaigi vārītu 70’C (ne karstāku) ūdeni, ļaujot ievilkties 2-3 minūtes. Vienas un tās pašas lapiņas var uzliet vairākkārt - līdz pat 3 reizēm.
Visa šī smalkā procesa iznākums ir gaišs, aromātisks tējas uzlējums ar izsmalcinātu „ziedu garšu” un smaržu.
China Yin Zen - jeb Sudraba adatas tēja no Fudzjanas provinces, augstvērtīga un vienlaicīgi ļoti reta tējas šķirne, kas sastāv no pumpuriem, kuri pārklāti ar samtaini, balti- sudrabotiem matiņiem. Vēl pavisam nesen tā bija pieskaitāma pie dārgākajām pasaules tējām, jo tā tika vākta mazos daudzumos un to nedrīkstēja izvest ārpus Ķīnas robežām. Tēja bija pieejama tikai imperatora galmam. Tradicionāli sudraba tēja tiek pagatavota stikla kanniņā jeb stikla tasē.
Pagatavo: uz 250ml ņem 1 tējk.tējas, aplej ar 80-90'C svaigi vārītu ūdeni, ļauj ievelkties 2-3 min. Var pagatavot 2-4 uzlējumus.
Tējas vākšanas un sagatvošanas procedūra ir īsts meistarklases roku darbs. Baltā tēja ir bagāta ar vērtīgām uzturvielām, augstais polipfenolu saturs, minerāļu, vitamīnu, mikroelementu kopums ir bāze tam, ka jau kopš seniem laikiem baltā tēja tiek izmantota Ķīnas tradicionālajā medicīnā.
China Pai Mu Tan - Ķīnas baltā tēja no Fudzjanas provinces, kas tulkojumā nozīmē „Baltā Peonija”.
To iegūst no Narcissus vai chaicha šķirnes tējas krūmiem, ar rokām plūcot tikai jauno atvašu pašas galotnītes - divas gaišzaļās lapiņas un pumpuru. Iegūtās lapiņas netiek sutinātas un žāvētas augstās temperatūrās, kā parastā zaļā tēja, bet gan vītinātas saulē vai izkaltētas temperatūrā, kas nepārsniedz 40’C.
Pai Mu Tan reti kad tiek atlasīta vai šķirota, tādējādi dodot priekšroku dabīgam, tikko novāktas tējas izskatam.
Pagatavo: uz 250ml ņem 1 tējk. Tējas, aplej ar svaigi vārītu 70’C (ne karstāku) ūdeni, ļaujot ievilkties 2-3 minūtes. Vienas un tās pašas lapiņas var uzliet vairākkārt - līdz pat 3 reizēm.
Visa šī smalkā procesa iznākums ir gaišs, aromātisks tējas uzlējums ar izsmalcinātu „ziedu garšu” un smaržu.
China Yin Zen - jeb Sudraba adatas tēja no Fudzjanas provinces, augstvērtīga un vienlaicīgi ļoti reta tējas šķirne, kas sastāv no pumpuriem, kuri pārklāti ar samtaini, balti- sudrabotiem matiņiem. Vēl pavisam nesen tā bija pieskaitāma pie dārgākajām pasaules tējām, jo tā tika vākta mazos daudzumos un to nedrīkstēja izvest ārpus Ķīnas robežām. Tēja bija pieejama tikai imperatora galmam. Tradicionāli sudraba tēja tiek pagatavota stikla kanniņā jeb stikla tasē.
Pagatavo: uz 250ml ņem 1 tējk.tējas, aplej ar 80-90'C svaigi vārītu ūdeni, ļauj ievelkties 2-3 min. Var pagatavot 2-4 uzlējumus.